Junior doma skolil vedoucí Lažiště, výhru zařídil kanonýr Jan Zušťák


Zatím nejcennější vítězství! Skalp do té doby neporaženého lídra I. A třídy získali fotbalisté Strakonic. V 8. kole soutěže v neděli 30. září na domácím hřišti porazili o pouti Lažiště 2:1 (1:1).

První porážku soupeři připravil kanonýr Jan Zušťák, autor obou gólů. Ten první dal v 19. minutě hlavou, hosté vyrovnali ve 34. minutě, kdy chyboval strakonický stoper a mezi střelce se zapsal Tomáš Vokatý. Po změně stran nejprve strakonický brankář Lukáš Lízal zneškodnil samostatný únik soupeře i následnou dorážku, na druhé straně o chvíli později domácí trefili jen břevno.

Po hodině hry Junior přežil další dobrý průnik a střelu hostů, která skončila vedle, aby hned poté, v 65. minutě, Jan Zušťák úspěšně zakončenou individuální akcí rozhodl o zisku tří bodů pro své mužstvo. Hned za minutu šel navíc sám na brankáře Davida Tesaře, ale ten jeho pokus zneškodnil. Hosté hrozili, defenziva týmu od Otavy však odolala až do konce.

Strakoničtí se v tabulce posunuli na druhé místo, o bod za nadále vedoucí Lažiště. A spolu s Novou Vsí u Českých Budějovic, která je třetí při stejném bodovém zisku, zůstávají neporaženi.

Text/Foto – Miloš Vrátný (Jižní Čechy TEĎ – Strakonicko)

Přejít nahoru