Umělá tráva na Sídlišti se zatím renovace nedočká.


Strakonice – Umělá tráva na Sídlišti se zatím renovace nedočká. Fotbalisté Junioru Strakonice nezískali dotaci na rekonstrukci.

Umělka je svou životností už za zenitem. Certifikát, který skončil vloni, se musí prodlužovat každých deset let. Momentálně je dohodnuto s fotbalovou asociací prodloužení do 30. června.

Mezi městem Strakonice a klubem existuje smlouva o výpůjčce hřiště. Klub by jako vlastník dosáhl na vyšší příspěvek z dotačního titulu ministerstva školství. O sportoviště se dále stará STARZ na základě servisní smlouvy. „Junior nám zatím potvrzenou smlouvu nevrátil,“ řekl ředitel STARZ Pavel Mareš. V případě výpovědi této smlouvy si zažádá o dotaci přímo město. Předseda FK Junior Miroslav Říha vidí situaci jinak. „Předpokládám, že se domluvíme a budeme dál hřiště užívat.“ Další dotační titul bude vypsán na podzim.

Deset let už je na hřišti na Sídlišti k dispozici fotbalistům umělá tráva. Certifikát na povrch je vždy udělovaný fotbalovou asociací na deset let a vloni na podzim skončil.

FK Junior Strakonice žádal na jaře o dotační příspěvek z ministerstva školství. Jednalo se o 80 procent z částky osmi milionů korun. Zbytek peněz by musel klub hledat v rezervách. „Dotace se nám nepodařila získat, vše je zastaveno, také kvůli nedávným změnám na ministerstvu školství a odstoupení ministryně,“ zmínil předseda FK Junior Miroslav Říha.

Další žádosti o dotace budou letos na podzim. Do té doby mohou tedy fotbalisté na umělce pouze trénovat.

Autor: Miloš Vrátný
Zdroj: http://strakonicky.denik.cz/zpravy_region/na-obnovu-travniku-nedostali-penize-20170518.html

Přejít nahoru