Junior doma podruhé prohrál, slovo krize trenér odmítá


Strakonice – Druhého přemožitele v historii našli na domácím hřišti fotbalisté Junioru Strakonice. Po béčku Oseku vyloupily Křemelku v neděli Mirovice – ve 21. kole I. B třídy vyhrály 1:0 (0:0).

Mirovice tak přibrzdily jízdu týmu od Otavy směrem k postupu. Junior dál zůstává v čele tabulky skupiny C, pět kol před koncem soutěže má ale k dobru jen pět bodů. Dál je však jasným favoritem.

Trenér Luděk Cimrhanzl odmítá, že by tým, který na jaře prohrál potřetí (podruhé doma) z posledních pěti utkání postihla krize. „Nic takového. Na mančaftu nevidím dlouhodobější pokles formy. S Mirovicemi to byla vyloženě smolná porážka, jindy jsme třeba ale zase měli štěstí,“ uvedl kouč.

Rozhodující moment duelu, který směřoval k remíze 0:0, přišel v 89. minutě, kdy hosté zahrávali poměrně přísný přímý kop. „Brankáři Víťovi Reiserovi na kluzkém terénu nešťastně vypadl balon a soupeř ho dorazil. Nezbyl nám pak už čas ani síla na obrat,“ popsal Cimrhanzl.

Mirovice viděl trenér jako dobrý tým, který jeho svěřence od začátku zaměstnával. Ti ale měli šance na to, rozhodnout ve svůj prospěch, jenže je nevyužili. Po poločasové dešťové průtrži byl trávník na hranici regulérnosti. Hosté trefili tyč a v závěru přišel zmíněný gól. „Náš výkon byl bojovný, chyběla ale chytrost Kostky, který nenastoupil. Přechod do útoku byl kostrbatý, bez nápadu,“ podotkl kouč.

To, že Strakoničtí nebodovali, vnímá Luděk Cimrhanzl jako nepříjemnost. „Přišli jsme o lepší vzájemnou bilanci i vyšší náskok na čele. Je to komplikace, konkurenti však také ztrácejí a nemají jednoduchý los,“ zdůraznil.
Junior přišel o určitý komfort, i když si ještě jednou může dovolit prohrát. „Stále to máme v našich rukách a jen našimi chybami o prvenství můžeme přijít nebo si cestu k němu ještě víc zkomplikovat. Čekají nás nepříjemní soupeři,“ zmínil lodivod.

Oproti podzimu je podle něj rozdíl v tom, že Junior je nyní v každém utkání v pozici lídra a favorita, který se netají ambicemi postoupit. Soupeři tak mají o motivaci postaráno. „Ale kdyby mi někdo na začátku řekl, že pět kol před koncem budu mít pět bodů náskok, řekl bych, že se zbláznil,“ dodal Luděk Cimrhanzl. Příštím protivníkem Strakonic budou venku Božetice.

Autor: Miloš Vrátný
Zdroj: http://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/junior-doma-podruhe-prohral-slovo-krize-trener-odmita-20170518.html

Přejít nahoru