Chceme si ze Štěkně přivézt postup, hlásí kouč Luděk Cimrhanzl


Strakonice – Fotbalisté Junioru Strakonice míří za čtvrtým vítězstvím v soutěži v řadě.

Foto: Deník / Miloš Vrátný

Čtvrtý postup je blízko! Dá se říci, že fotbalisté Junioru Strakonice jsou ve vyšší soutěži, v I. A třídě, téměř oběma nohama.

Trenér Luděk Cimrhanzl si je toho vědom. „Muselo by se přihodit něco špatného, aby se postup nepovedl. Tohle ztratit by bylo hodně špatné,“ prohlásil.

Tři kola před koncem sezony vévodí Strakoničtí tabulce I. B třídy skupiny C o sedm bodů, přičemž ve hře je devět bodů. Prvenství, o kterém už těžko někdo pochybuje, mohou potvrdit v sobotu 3. června, kdy zajíždějí na hřiště poslední Štěkně.

Tým z Křemelky si tam pojede pro stvrzení prvního místa a tím postupu. A roli favorita musí jednoznačně potvrdit, soupeř v předchozím kole totiž schytal výprask 0:11 na hřišti Oseku B. „Štěkeň dostala dardu, Osek ji zmydlil. Jedenáct gólů je hodně, ale asi odpovídají úrovni, jakou teď Štěkeňští mají. Takový debakl mančaftu určitě nepřinese nic dobrého,“ zmínil kouč.

Současně ale zdůraznil, že se svými svěřenci si musí vítězství uhrát sám. „Pokud budeme pracovat a plnit, co máme, je velká šance tam uspět.“ Upozornil na to, že ve Štěkni je velké hřiště, což je třeba brát v potaz. „Dovolím si tvrdit, že máme na každém postu lepší hráče. Ale je to fotbal a stát se může všechno,“ podotkl Luděk Cimrhanzl.
Další vyvrcholení znovuobnovené mužské složky pod hlavičkou Junioru, ke které došlo v roce 2013, je blízko. Čtvrtá soutěžní sezona – čtvrté prvenství.

Ale oslavy podle trenéra připraveny nejsou. Žádné šampaňské, žádná postupová trička. „Když postup vyjde, asi něco přichystáme, uvidíme. Ale spíše si myslím, že si hlavní oslavy necháme až na domácí zápas s našimi fanoušky,“ upřesnil.

Strakonické mužstvo může být v pohodě, náskok sedmi bodů je luxusní. Kouč přidal i zajímavou historku. „Kluci si ze mě dělali trošku srandu, když jsem na podzim říkal, že ve Štěkni hrajeme v sobotu, takže by bylo dobré přivézt postup a slavit. Říkali, že to mám naplánované a proč se tedy vůbec zápasy hrají,“ smál se trenér.

Junior v neděli 28. května doma porazil Bělčice jasně 3:0. Rozhodl hned do přestávky, kdy dal všechny góly a utkání měl ve své moci. „Líbila se mi reakce diváků ve druhé půli, kdy skandovali a tleskali všem hráčům, které jsem vystřídal,“ konstatoval šéf lavičky.

Sobotní utkání může být pro Junior postupové, pro Štěkeň naopak může znamenat jistý sestup.

Autor: Miloš Vrátný
Zdroj: http://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/chceme-si-ze-stekne-privezt-postup-hlasi-kouc-ludek-cimrhanzl-20170601.html

Přejít nahoru